Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid 19. Μεταξύ της νωθρότητας, της λιγούρας για σνακ και των παιδικών σνακ που προκαλούν στο μάτι, ο πειρασμός είναι μόνιμος. Ωστόσο, το καλό φαγητό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απαραίτητο για την υγεία σας και για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια ισορροπία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου!

Φάτε τα πάντα και ειδικά πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Η καλή κατανάλωση σημαίνει ότι τρώτε τα πάντα: φρούτα, λαχανικά, άμυλα, όσπρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, λίπη …

Ενώ ψωνίζετε, μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε κονσέρβες ή κατεψυγμένα για να έχετε πάντα υγιεινά τρόφιμα.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες συνταγών για εβδομαδιαία μενού για μια ισορροπημένη, νόστιμη και εύχρηστη διατροφή:

  • Ζυμαρικά ολικής αλέσεως και κεφτεδάκια κοτόπουλου
  • Καφέ ρύζι με ψητά λαχανικά
  • Πουρέ κολοκύθας και γλυκοπατάτας

Προγραμματίστε γεύματα την εβδομάδα

Είναι πιο εύκολο να τροποποιήσετε τη διατροφή σας όταν προγραμματίζετε τα γεύματά σας εκ των προτέρων και σας επιτρέπει επίσης να κάνετε τις αγορές σας πιο γρήγορα και να περιορίσετε το χρόνο που ξοδεύετε στο κατάστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα ποιο πιάτο θα ήθελαν και να προσπαθήσετε να το φτιάξετε στο σπίτι!

Έχεις περισσότερο χρόνο; Τι γίνεται αν κάνατε σπιτικά γεύματα;

Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να βάζετε τα χέρια σας στην κουζίνα για να συγκεντρωθείτε ξανά σε ένα τραπέζι και να φάτε σπιτικά γεύματα. Στοχεύστε σε εύχρηστα πιάτα: πίτσα λαχανικών, σπαγγέτι μπολονέζ, ψητό κοτόπουλο … Δεν υπάρχει έλλειψη ιδεών και δεν χρειάζεστε απαραίτητα ένα πλούσιο πιάτο ή ένα με σάλτσα για να ευχαριστήσετε όλους.

Για να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά. Χρήσιμη πληροφορία: Τα εποχικά φρούτα και λαχανικά είναι συχνά φθηνότερα.

Γιατί να μην μπείτε στον πειρασμό από μια ομελέτα με μανιτάρια; Είναι καλό, οικονομικό και είναι της εποχής.

Περάστε υπέροχα μαγειρεύοντας με τα παιδιά

Είναι πάντα καλή ιδέα να συμμετέχετε τα παιδιά στην προετοιμασία των γευμάτων.

Εκτός από την απομάκρυνσή τους από τις οθόνες, θα ενισχύσετε τους συνδέσμους σας γύρω από μια γκουρμέ δραστηριότητα! Επιπλέον, τα παιδιά σας θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους αρέσει ή να τρώνε λαχανικά εάν τα έχουν ετοιμάσει τα ίδια, τους επιτρέπει να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

Προσπαθήστε να μειώσετε τις ποσότητες κατά τη διάρκεια των γευμάτων

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid 19, είναι πιθανό να ξοδεύετε λιγότερη ενέργεια από ό, τι στις κανονικές ώρες (τηλεργασία ή μερική ανεργία, λιγότερες ευκαιρίες να παίξετε σπορ, περισσότερα ταξίδια με το αυτοκίνητο). Οι ενεργειακές σας ανάγκες είναι επομένως λιγότερο σημαντικές. Επομένως, μπορείτε να προσαρμόσετε τις μερίδες στο τραπέζι.

Συμβουλή: Το ξέρατε; Όσο μεγαλύτερο είναι το πιάτο, τόσο περισσότερο τείνετε να το γεμίζετε. Εάν έχετε μεσαίου μεγέθους πιάτα, επιλέξτε αυτά για τα γεύματά σας.

Πώς να περιορίσετε την επιθυμία για σνακ αυτή τη στιγμή;

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί από εμάς μπαίνουν στον πειρασμό να σνακ, και αυτό είναι φυσιολογικό.

Μπορούμε να είμαστε πιο ανήσυχοι, πιο μπλεγμένοι, είναι φυσιολογικό. Και ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες που μπορούν να αυξήσουν την επιθυμία για τσιμπολόγημα.

Τρώγοντας τακτικά γεύματα 3 φορές την ημέρα, προσπαθώντας να φάτε μια ποικιλία φαγητών και αφήνοντας το τραπέζι με αίσθημα πληρότητας μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αν θέλετε πραγματικά ένα σνακ, επιλέξτε ένα κομμάτι φρούτο ή μια μικρή χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα…). Να είστε βέβαιοι, ότι μπορείτε ακόμα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα κομμάτι σοκολάτας από καιρό σε καιρό!

Μπορούμε επίσης να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που μας αρέσουν, όπως το παιχνίδι με τα παιδιά μας, τα χειροτεχνήματα ή την κηπουρική, αν έχουμε κήπο. Η προσπάθεια να παραμείνουμε δραστήριοι βοηθά στον περιορισμό της επιθυμίας μας για τσιμπολόγημα.

Συμπέρασμα

Πολλοί από εσάς θα επωφεληθείτε από την καραντίνα για να επιστρέψετε στην κουζίνα και να ανακαλύψετε ξανά την απόλαυση του μαγειρέματος. Μπορεί να προγραμματίζετε τα γεύματά σας για την εβδομάδα περισσότερο και να προετοιμάζετε λίστες αγορών. Ο προγραμματισμός είναι ένας καλός τρόπος για να τρώτε σωστά και να προσέχετε το πορτοφόλι σας. Η καραντίνα μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία για την προώθηση τοπικών και μικρών αλυσίδων καταστημάτων τροφίμων για τη στήριξη των μικρών παραγωγών. Εν ολίγοις, σίγουρα έχετε αποκτήσειι πολλές καλές συνήθειες που μπορείτε να διατηρήσετε μετά την καραντίνα.